Adoption

Wouldn’t it be great if all animals that are rescued are given a loving home in their own city or country?! This is an utopia. In countries like Macedonia a lot of people don’t like animals at all and prefer to abuse them, chase them away or kill them in horrible ways. Kittens and puppies do stand a chance of being rehomed by animal rescuers. When they are over 6 months old (and sometimes even younger) people find them already too old. When cats and dogs are ‘too old’, blind, handicapped or in another way not ‘perfect’ Angel’s Choice steps in. No mass adoption, but finding the loving forever home for the special cat or dog.
The adoption procedure consists of an intake and homecheck before adoption. The adoption contract is based on the contract used by several international rescue organisations to ensure the well being of the animal after adoption.
As every adoption is measure made and transport from Macedonia and other countries depends on a lot of factors, Angel’s Choice does not and cannot charge a fixed adoption fee. The fee is based on the actual costs for chipping, passport, vaccination, documents from the veterinary inspector and transport.

Zou het niet geweldig zijn als alle dieren die worden gered een liefdevol thuis vonden in hun eigen stad of land?! Dit is een utopie. In landen als Macedonië houden veel mensen helemaal niet van dieren en geven ze er de voorkeur aan hen te mishandelen, weg te jagen of op een gruwelijke manier te vermoorden. Het lukt de redders vaak nog wel om voor kittens en puppy’s een goed thuis te vinden. Maar wanneer ze zes maanden (of zelfs nog jonger) zijn, dan vinden mensen ze al te oud. Wanneer katten en honden ‘te oud’, blind, gehandicapped of anderszins niet ‘perfect’ zijn, komt Angel’s Choice in actie. Geen massa-adoptie, maar dat ene liefdevolle thuis vinden voor die speciale kat of hond.
De adoptieprocedure bestaat uit een intake en huisbezoek voor adoptie. Het adoptiecontract is gebaseerd op het contract dat door veel internationale rescue organisaties wordt gebruikt om verzekerd te zijn van het welzijn van het dier na adoptie.
Omdat iedere adoptie maatwerk is en transport vanuit Macedonië en andere landen van veel factoren afhankelijk is, werkt Angel’s Choice niet met een vaste adoptiebijdrage. De bijdrage wordt gebaseerd op de werkelijke kosten voor chip, paspoort, vaccinatie, documenten van de veterinaire inspectie en het transport.

Ter adoptie:

Pepper (juli 2015)
Kleine poes
pepper

Een van de achterpootjes is grotendeels geamputeerd. Ze is grappig, knuffelig, energiek en speels. Ze is katten en honden gewend, maar ze is een beetje nerveus in hun gezelschap. Een huis zonder andere katten of honden zou ideaal zijn. Ze is gek op mensen.

 

Zaga (circa 2012)
Bloedhond (zeggen ze), gesteriliseerd teefje, middelmaatje

Zaga werd gevonzaga 17092015 1den bij een begraafplaats. Ze had zich al weken voortgesleept en dat had geresulteerd in heel diepe wonden op haar achterpoten. In die tijd had ze nog wel voor haar puppy’s gezorgd. De kans was groot dat ze haar achterpoten zou verliezen, maar dat is gelukkig niet gebeurd dankzij goede verzorging. De dierenarts zei dat ze nooit meer haar achterpoten zou kunnen gebruiken, maar na veel massage, zenuwstimulatie en oefeningen kan ze weer lopen. Dat is nog niet helemaal zoals het moet zijn, maar er zit nog steeds progressie in. Zaga is heel rustig en lief. Als er puppy’s zijn, dan neemt zij die onder haar hoede. Voor haar zoeken we een rustig gezin, dat de tijd wil nemen om haar therapie voort te zetten.
Zaga is nog in Macedonië.

Dit is haar eigen Facebook pagina: https://www.facebook.com/savezaga/?fref=ts

Mickey de Spaniel (circa 2008-2009)

Mickey is waarschijnlijk door zijn Macedonische baasje op straat gezet omdat hij doof is en aan een oogje blind. Hij werd gered door Animalia in Ohrid en omdat we deze wat oudere lieverd heel graag weer in een echt huis wilden laten wonen en niet in een shelter, is hij in opvang in Nederland gekomen (voorjaar 2016). Hij is lief en knuffelt graag. Hij kan zich prima redden in een vertrouwde omgeving en op het afgesloten hondenuitlaatterrein scharrelt hij heerlijk rond. Wie wil deze oudere knuffelkont nog een fijne tweede helft van zijn leven geven?

Dit zijn slechts enkele van de honden en katten waarvoor een goed thuis wordt gezocht.
Op de Facebook pagina van Angel’s Choice komen ze allemaal regelmatig voorbij.

 

Advertenties