Belco saved and looking for a forever home

belco 3 11391604_1455684571398422_2912378597081370298_n belco 11377331_1454975384802674_1171762366892649987_n

Belco was abandoned when he was about a year old. Almost four years he lived on the streets of Skopje (Macedonia) struggling to survive. After two years he was caught by the dog catchers and taken to the local public shelter Vardariste. Activists managed to get him out again. In may 2015 someone shot him. The activists found him and took him to the vet. The wound was serious and already infected. Belco had surgery in which the vet had to remove pieces of bone in the elbow and connect torn ligaments and the muscles. After almost a month and a half therapy he has recovered and feeling better. Now it is time to find him a home where he can be really loved and finally feel secure. Despite all he has been through he is a gentle dog who appreciates the company of humans and other dogs.
Mediation for adoption to the Netherlands in cooperation with Friends for Straydogs http://www.friends4straydogs.nl/

Belco werd in de steek gelaten toen hij ongeveer een jaar oud was. Bijna vier jaar heeft hij moeten vechten om te overleven in de straten van Skopje (Macedonië). Twee jaar geleden brachten de hondenvangers hem naar het plaatselijke asiel Vardariste. Maar dierenliefhebbers hebben hem weer eruit gehaald. In mei 2015 schoot iemand hem neer. Na een zoektocht brachten de activisten hem naar de dierenarts. Het was dringend, want de wond was al ontstoken. De dierenarts verwijderde enkele stukjes bot bij zijn elleboog en zette weefsel en spieren weer aan elkaar hechten. Het herstel duurde anderhalve maand en Belco is goed hersteld en voelt zich nu een stuk beter. Het is tijd dat hij naar een thuis gaat waar ze van hem houden en hij eindelijk veilig is. Ondanks alles wat hij heeft meegemaakt is het een zachtaardige hond die gesteld is op het gezelschap van mensen en andere honden.
Bemiddeling voor adoptie in Nederland in samenwerking met Friends for Straydogs http://www.friends4straydogs.nl/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s