A future for handicapped dogs and cats

One year ago handicapped Jacky and his also handicapped friend Little Bono were on their way from Macedonia to their adopter in Scotland. Jacky was the first handicapped dog I was involved with. He changed my view on handicapped dogs drastically. Before Jacky I thought paralysed dogs were pts because they could not live a ‘normal’ happy life. Since Jacky I know better. Much better. Look at the big smile he shows in this video. This is the first time he had his wheels on and he loved it! He loves to race and play with other dogs. He loves cuddles and pranks. His adopter told me they had to buy him a new wheelchair because all the frolicking in the woods wore the first one down. Pekinese Little Bono needed some more time getting used to his wheels but he is a well trained wheeler as well nowadays.
Jacky is the reason why I got involved with more handicapped animals ever since. I found a home for dog Ava (paralysed from the waist down), dog Paffy (after recovery one lame hind leg and not always stable on his legs), dog Bino (one paralysed hind leg), cat Tokito (paralysed from waist down), cat Cali (paralysed from waist down), cat Zoe (not able to use hind legs for walking, died unfortunately and unexpectedly 5 days before she was travelling to her adopters), cat Mina (almost completely blind).
Angel’s Choice supports the rescuers of handicapped Lunita from Argentina (now fostered in the USA) and handicapped Doris still in Argentina.
Even though the rescuers of handicapped dogs and cats give them the best care they can and lots of love, the animals would benefit enormously if they were adopted into a loving home with a garden and people who have time, energy and the means to give them intensive therapy. The facilities in countries like Macedonia are not adequate for handicapped animals. With the right therapy a lot of physical improvement is possible and being in an home enviroment with their own humans and possibly some furry friends will make them very happy.
At the moment we need a forever home for:
dog Teo https://www.facebook.com/TEO-urgently-needs-help-for-recovering-and-finding-home-1680601252166348/?fref=ts
dog Zaga https://www.facebook.com/savezaga/?fref=ts
dog Tomce https://www.facebook.com/smilingTomce/?fref=ts
dog Kaja https://www.facebook.com/Kaja-is-dying-to-be-mobile-again-503259563178375/?fref=ts
dog Boy https://www.facebook.com/Boy-wants-to-walk-again-1135303696499791/?fref=ts
cat Ochko (blind) https://www.facebook.com/1614919318731808/photos/a.1615836898640050.1073741830.1614919318731808/1668752553348484/?type=3&theater
dog Tom (blind and dead) https://www.facebook.com/Angelschoicenl/photos/a.1068248506536893.1073741829.1064727706888973/1158884457473297/?type=3&theater

Een jaar geleden waren gehandicapte Jacky en zijn eveneens gehandicapte vriendje Little Bono op weg van Macedonië naar hun adoptant in Schotland. Jacky was de eerste gehandicapte hond waarbij ik betrokken was. Hij veranderde mijn beeld van gehandicapte honden enorm. Voordat ik Jacky kende dacht ik dat alle verlamde honden werden ingeslapen, omdat ze geen ‘normaal’ gelukkig leven honden leiden. Maar sinds Jacky weet ik wel beter. Kijk naar de big smile aan het eind van dit filmpje. Dit is de eerste keer dat hij met rolstoel liep. Liep… rende. Hij is gek op rennen en spelen met anderen honden. Hij is gek op knuffels en malle streken. ZIjn adoptant vertelde me dat ze onlangs een nieuwe rolstoel hebben aangeschaft, omdat de eerste door al het geren en gestoei in de bossen helemaal was versleten. Pekinees Little Bono had wat meer tijd nodig om aan zijn wielen te wennen maar is tegenwoordig ook een volleerd rolstoeler.
Jacky is de reden waarom ik sindsdien bij meer gehandicapte dieren betrokken ben geraakt. Ik vond een thuis voor hond Ava (verlamd vanaf het middel), hond Paffy (na revalidatie nog een lam achterpootje en af en toe instabiel op de poten), hond Bino (een verlamd achterpootje), kat Tokito (verlamd vanaf middel), kat Cali (verlamd vanaf middel), kat Zoe (kon achterpoten niet gebruiken, helaas onverwacht overleden enkele dagen voor vertrek naar adoptant), kat Mina (vrijwel helemaal blind).
Angel’s Choice steunt de mensen die gehandicapte Lunita uit Argentinië (nu opgevangen in USA) en gehandicapte Doris in Argentinië.
Ook al geven degenen die de gehandicapte honden en katten hebben gered hen de beste zorg die mogelijk is en heel veel liefde, is het voor hen beter dat ze worden geadopteerd en kunnen wonen in een huis met tuin bij mensen die de tijd, energie en middelen hebben om ze intensief te (laten) behandelen. In landen als Macedonië zijn de mogelijkheden voor behandeling enorm beperkt. De juiste behandeling kan veel fysieke winst opleveren en in een thuisomgeving met eigen baasjes en als het even kan enkele dierenvriendjes zullen ze heel gelukkig zijn.
Hierboven kun je lezen voor welke gehandicapte dieren op dit moment een goed thuis wordt gezocht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s