Kitten Matka rescued

Matka  julia 04082015We were asked to help homing this little kitten rescued by tourists from Belgium in Ohrid, Macedonia. They found it yesterday, when it was all alone  crying for help… They waited a few hours to see if mum turned up, but she didn’t. Instead they saw two ferrets searching for food… Thirty minutes ago they handed over kitten Matka to Elizabeta of Rescue for Animals. She will stay with her till she is old enough to travel to Belgium. The kitten is called Matka, which means uterus but is also the name of a beautiful cave with water the colour of the kitten’s eyes.

Belgische toeristen riepen onze hulp in voor een katje dat ze gisteren hadden gevonden in Ohrid, Macedonië. Het was helemaal alleen en riep om hulp… Ze wachtten enkele uren of mama poes kwam opdagen, maar dat was niet zo. Wel verschenen twee fretten ten tonele, op zoek naar voedsel… Vanmiddag overhandigden ze kitten Matka aan Elizabeta van Rescue for Animals. Ze mag daar blijven tot ze oud genoeg is om naar België te reizen.
Ze hebben het katje Matka genoemd. Dat is Macedonisch voor ‘baarmoeder’, maar is ook de naam van een prachtige grot met water de kleur van de ogen van het poesje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s