Zoe gave her ticket to Sweety :-(

zoe 11062015 1 IMG_1373
For handicapped Zoe from Skopje we had found a wonderful home in the Netherlands. Her ticket was booked and paid for. Five days before she was scheduled to board the plane she didn’t want to eat. In the evening Maja from Angelcats Sanctuary took her to the vet. He diagnosed a mild infection, gave her an injection with antibiotics and promised she would be as right as rain in the morning. During the night she died suddenly and in agony. An autopsy has been performed and we are waiting for the results. RIP dearest Zoe. We are devastated life was so unfair to you.
This meant that we had a ticket for a cat, but no cat for the ticket. Sweety demanded our attention, because she is not very happy in the sanctuary. She was taken from the streets for neutering in July. Because she is so friendly and social and sweet, Maja and Ruzica didn’t want to put her back on the streets again. After several months inside she yearns to go outdoors from time to time. That is not possible at the sanctuary. Sweety had her rabies some time ago, so she was the perfect candidate to replace Zoe on the plane. We found her a loving foster home and our search for an adopter will hopefully end soon.

Voor de gehandicapte Zoe in Skopje hadden we een geweldig thuis in Nederland gevonden. Haar vliegreis was geboekt en betaald. Vijf dagen voor vertrek wilde ze niet eten. ’s Avonds ging Maja van Angelcats met haar naar de dierenarts. Die constateerde een lichte infectie, gaf haar een antibioticaspuit en zei dat ze de volgende dag weer de oude zou zijn. ’s Nachts stierf ze plotseling met veel pijn. Een autopsie is uitgevoerd en we wachten nog op de uitslag. Rust zacht, lieve Zoe.  We zijn er kapot van dat het leven jou zo oneerlijk heeft behandelt.
Dit betekende dat we een vliegticket voor een kat hadden, maar geen kat voor het ticket. Sweety vroeg onze aandacht, omdat ze niet heel gelukkig is in de opvang. Ze werd in juli van straat gehaald in het kader van de castratiecampagne. Omdat ze zo vriendelijk, lief en sociaal is, wilden Maja en Ruzica haar niet weer op straat zetten. Na enkele maanden in de opvang wil ze graag af en toe een frisse neus halen. Dit is in de opvang niet mogelijk. Ze kreeg haar rabiesvaccinatie een tijdje geleden al, dus was ze de perfecte kanditaat om Zoe op het vliegtuig te vervangen. We vonden een liefdevol opvanggezin voor haar en de zoektocht naar haar adoptant eindigt hopelijk snel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s